Alles trilt

We weten dat alles in de wereld trilt. Van een bloemkool tot een keukentafel en van een gedachte tot ons complete lichaam. Die trillingen noemen we frequenties. Frequenties trekken elkaar aan (wet van aantrekking) en beïnvloeden elkaar (wet der resonantie). Alles wat positief en gezond is noemen we een hoge frequentie. Alles wat negatief en ongezond is noemen we een lage frequentie. 

“Frequenties beïnvloeden je ieder moment van de dag.” 

– Je eet en drinkt frequenties.
– Je kijkt, leest en hoort via TV, internet en de krant frequenties.
– Je omgeving zijn frequenties. (zowel fysiek waar je woont als met wie je omgaat.)
– Wat je denkt en de emoties die je ervaart zijn frequenties.
– Alles wat via je zintuigen binnenkomt zijn frequenties.
– en ook alles wat niet via je zintuigen binnenkomt zijn frequenties.

Wellicht heb je dit zelf ook al eens bewust of onbewust ervaren. Bijvoorbeeld: toen je vrolijk een ruimte binnen ging waar mensen aanwezig waren die niet zo vrolijk waren en jij vervolgens je rot ging voelen. Of andersom, jij voelde je rot en je kwam een vriend tegen die heel vrolijk was en vervolgens voelde jij je weer goed. 

Als iemand roept “JE BENT EEN KLOOTZAK!” of iemand zegt “ik hou van jou” dan kan je daar een groot verschil in voelen. Een middelvinger met een boos gezicht zendt een andere frequentie uit dan iemand die zwaait met een lach.

“Zodra je bewust bent van frequenties kan je het gaan inzetten voor jezelf en anderen.” 

Ervaar je allerlei kwaaltjes, voel je je depressief of angstig of heb je regelmatig last van collega’s, familie of andere zaken? Dan zit je in een lage frequentie. Wil je hulp bij verandering daarin dan is het handig dat je hulp zoekt bij iemand die werkt met een hoge frequentie. Zodat jij kan resoneren met die hoge/gezonde frequentie en je als het ware omhoog getrokken wordt op de bewustzijnsschaal (zie afb). 

Wat is dan het verschil tussen hulp op lage, midden en hoge frequentie?

Hulp op een lage frequentie is weg van de klacht/het probleem. 
Voorbeelden: “De strijd tegen kanker/corona/……….” Of “Vechten voor vrede/je gezondheid.” Of “Je moet het gewoon terug doen, daar hebben ze het zelf naar gemaakt.”
De levenshouding is dan voornamelijk gericht op het uit willen roeien van negativiteit door middel van negativiteit.
(Vaak gedreven door schaamte of schuld. Zie afb.)

Hulp op midden frequentie is de klacht/het probleem negeren.
Voorbeelden: “Dat heb ik ook heel vaak, laten we samen gaan hardlopen of iets leuks doen dan heb je afleiding.” Of “Trek je er maar niets van aan, het gaat wel weer over.” Of “Hier is een recept voor medicatie, dan heb je geen last meer van dat gevoel.” 
De levenshouding is dan voornamelijk gericht op het niet willen ervaren van het donkere deel van het leven. (Vaak gedreven door apathie, angst en/of woede. Zie afb.) 

Hulp op een hoge frequentie is de klacht/het probleem omarmen. 
Voorbeelden: “Ga maar naar dat gevoel toe, laat het er helemaal zijn. Hoe kan je het gebruiken om ervan te groeien?” of “Wat zegt het over jóu dat je zo triggert op het gedrag van die ander?” of “Zullen we gaan onderzoeken wat voor positiefs de klacht in zich heeft?”
De levenshouding is dan voornamelijk gericht op nieuwsgierigheid en vertrouwen dat je kan groeien van klachten en problemen. (Vaak gedreven door bereidheid, acceptatie, rede en uiteindelijk ook liefde)

Jij mag kiezen

Heb je ergens last van, dan kan je kiezen er naar toe te gaan in plaats van ervan weg te gaan. Je kan kiezen om er van te groeien in plaats van dat het je kleiner maakt. En ja, dat is eng, dat is moeilijk, dat doet pijn.

“Je spieren groeien door het aangaan van weerstand in de sportschool, jij groeit door het aangaan van mentale en emotionele weerstand.”

Ken je iemand die ergens last van heeft. Maak daar dan tijd voor, zonder het te willen fixen en zonder er voor weg te lopen. Laat het gevoel en de gedachtes er helemaal zijn en wees die hoge frequentie voor de ander.

Groet, Maarten