Kindercoaching

Voor een bewuste generatie

Voor kind en ouder

Je wilt niets liever dan dat jouw kind stevig in de wereld staat, weet wie hij of zij is en durft te vertrouwen op zichzelf. Als die basis aanwezig is, is er alle ruimte voor geluk en groei. Er komen soms momenten voor in de ontwikkeling van een kind dat het niet soepel loopt.

Er komen periodes voor dat je je zorgen kunt maken over je kind. Je kind ervaart een obstakel waar hij zelf niet overheen kan komen. Jij als ouder/opvoeder wil niets liever dan dat je kind zich goed voelt, maar hoe je hem of haar kan helpen weet je niet. Op dat moment kan het fijn zijn om een kindercoach in te schakelen die jullie hierin kan begeleiden.

” Kindercoaching is begeleiding bieden aan ouders en kind, waarbij het kind centraal staat. ”

Ik ben ervan overtuigd dat in de kern van ieder kind alle talenten en kwaliteiten al vanaf de geboorte aanwezig zijn. Net zoals een klein zaadje kan ontkiemen tot een boom. Wanneer het zaadje alle ruimte krijgt om te groeien, kan er een prachtige sterke bloeiende boom uit groeien, die met stevige wortels in de grond staat en hierdoor veerkracht en zelfvertrouwen toont. Wij hoeven er als ouders en medeopvoeders alleen voor te zorgen dat de optimale omstandigheden ontstaan, zodat jouw kind zich kan ontwikkelen tot een evenwichtige persoonlijkheid.

” Elk kind wil zich gezien en gehoord voelen. ”

Hoe fijn is het om met iemand te praten die er voor jou alleen is, die met een open blik en zonder oordeel naar je luistert. Die je alles kunt vertellen en waar niets gek is.
Kinderen weten vaak heel goed wat ze zouden kunnen doen om met de situatie om te kunnen gaan. Een kindercoach helpt je kind met bewustwording en overzicht, met het omgaan van angsten, boosheid of verdriet en te leren grenzen aan te geven.

Een kindercoach helpt je kind zelfkennis en zelfvertrouwen te vergroten, denkt mee in het zoeken naar oplossingen en geeft handvatten zodat je kind en jullie als ouders weer verder kunnen.

” Je kind krijgt weer de regie terug over zijn/haar gevoelens.”

Alle kinderen van 6 – 12 jaar zijn welkom. De ouder(s) zijn bij een coachsessie aanwezig en doen actief mee.
Mocht het een kind betreffen die jonger is dan 6 jaar, dan zal ik de ouders op eenzelfde manier coachen. Daarbij maak ik ook gebruik van energetische massages bij het kind om het lichaam weer in balans te brengen.

Ik maak o.a gebruik van elementen uit de kinderyoga in het coachen van kinderen.
Met mijn holistische benadering staat het kind centraal en niet de methodiek. Ik zoek methodieken, spellen en verhalen die passen bij de hulpvraag. Met aandacht luister ik naar onderliggende gevoelens en behoeften. Ik werk aan een vertrouwensrelatie waardoor je kind zich veilig voelt. Ik beschik over een eigen praktijkruimte waar ouders en kinderen welkom zijn.

De begeleiding is kortdurend en laagdrempelig. Ze leren zichzelf beter kennen en in hun eigen kracht te komen.

Praktisch

Duur per sessie is 60-90 min.
De investering is €77.
Afhankelijk van de hulpvraag is de duur van een traject meestal rond 5 sessies.
Kindercoaching wordt gegeven door Mathilde.

Een gratis kennismakingsgesprek per telefoon is mogelijk.
Dan kunnen we kennismaken en bespreken of en hoe ik jullie kan begeleiden.
Neem hiervoor contact op per mail en dan plannen we een datum/tijd.

kindercoach deventer overijssel gelderland bathmen

" Wanneer kinderen zich bewust worden van wat ze denken, voelen en ervaren, en hiermee om leren gaan, groeien ze op tot zelfbewuste volwassenen die zich veilig voelen in zichzelf. En daarmee in de wereld.”

coach kindercoach energetisch therapeut deventer overijssel bathmen gelderland

Praktijk Veldwerk
Koningin Julianalaan 6

7437 VB Bathmen

Contact
maarten@praktijkveldwerk.nl

06 83 20 74 95

mathilde@praktijkveldwerk.nl 
06 16 37 60 20

Informatie
KvK 85030805
Btw NL863479157B01
IBAN NL46 KNAB 0259 9032 05
Privacyverklaring
Disclaimer

close

Op de hoogte blijven van onze hersenspinsels, blogs en workshops?

Vul je e-mail adres in en ontvang maandelijks inspiratie in je inbox!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.