Kindercoaching

Voor een bewuste generatie

Voor kind en ouder

Je wilt niets liever dan dat jouw kind stevig in de wereld staat, weet wie hij of zij is en durft te vertrouwen op zichzelf. Als die basis aanwezig is, is er alle ruimte voor geluk en groei. Er komen soms momenten voor in de ontwikkeling van een kind dat het niet soepel loopt.

Er komen periodes voor dat je je zorgen kunt maken over je kind. Je kunt er niet altijd precies je vinger op leggen, maar je voelt dat je kind niet lekker in zijn vel zit. Zeker in deze Coronatijd is er meer stress en spanning dan ooit om ons heen. Kinderen krijgen dit ook mee en dat kan hen belemmeren in hun ontwikkeling.

” Kindercoaching is begeleiding bieden aan ouders en kind, waarbij het kind centraal staat. ”

Ik ben ervan overtuigd dat in de kern van ieder kind alle talenten en kwaliteiten al vanaf de geboorte aanwezig zijn. Net zoals een klein zaadje kan ontkiemen tot een boom. Wanneer het zaadje alle ruimte krijgt om te groeien, kan er een prachtige sterke bloeiende boom uit groeien, die met stevige wortels in de grond staat en hierdoor veerkracht en zelfvertrouwen toont. Wij hoeven er als ouders en medeopvoeders alleen voor te zorgen dat de optimale omstandigheden ontstaan, zodat jouw kind zich kan ontwikkelen tot een evenwichtige persoonlijkheid.

” Elk kind wil zich gezien en gehoord voelen. ”

Hoe fijn is het om met iemand te praten die er voor jou alleen is, die met een open blik en zonder oordeel naar je luistert. Die je alles kunt vertellen en waar niets gek is.
Kinderen weten vaak heel goed wat ze zouden kunnen doen om met de situatie om te kunnen gaan. Een kindercoach helpt je kind met bewustwording en overzicht, met het omgaan van angsten, boosheid of verdriet en te leren grenzen aan te geven.

Een kindercoach helpt je kind zelfkennis en zelfvertrouwen te vergroten, denkt mee in het zoeken naar oplossingen en geeft handvatten zodat je kind en jullie als ouders weer verder kunnen.

” Je kind krijgt weer de regie terug over zijn/haar gevoelens.”

Alle kinderen van 6 – 12 jaar zijn welkom. De ouder(s) zijn bij een coachsessie aanwezig en doen actief mee.
Mocht het een kind betreffen die jonger is dan 6 jaar, dan zal ik de ouders op eenzelfde manier coachen. Daarbij maak ik ook gebruik van energetische massages bij het kind om het lichaam weer in balans te brengen.

Ik maak o.a gebruik van elementen uit de kinderyoga in het coachen van kinderen.
Met mijn holistische benadering staat het kind centraal en niet de methodiek. Ik zoek methodieken, spellen en verhalen die passen bij de hulpvraag. Met aandacht luister ik naar onderliggende gevoelens en behoeften. Ik werk aan een vertrouwensrelatie waardoor je kind zich veilig voelt. Ik beschik over een eigen praktijkruimte waar ouders en kinderen welkom zijn.

De begeleiding is kortdurend en laagdrempelig. Ze leren zichzelf beter kennen en in hun eigen kracht te komen.

" Wanneer kinderen zich bewust worden van wat ze denken, voelen en ervaren, en hiermee om leren gaan, groeien ze op tot zelfbewuste volwassenen die zich veilig voelen in zichzelf. En daarmee in de wereld.”

Praktijk Veldwerk
Koningin Julianalaan 6

7437 VB Bathmen

Contact
maarten@praktijkveldwerk.nl

06 83 20 74 95

mathilde@praktijkveldwerk.nl 
06 16 37 60 20

Informatie
KvK 85030805
Btw NL863479157B01
IBAN NL46 KNAB 0259 9032 05
Privacyverklaring
Disclaimer