Kinderyoga

Voor een bewuste generatie

De kracht van kinderyoga

We leven in een wereld vol afleidingen. Op steeds jongere leeftijd komt ‘stress’ voor. Zeker in deze vreemde tijd kunnen kinderen onrust ervaren.
Kinderyoga helpt hierbij. Het leert de kinderen een balans te vinden tussen lichaam en geest, denken en voelen en tussen de buitenwereld en zichzelf.

Iedere zondag 10:30 uur
Online Kinderyoga
Voor iedereen!

” Bij kinderyoga staat plezier voorop en niet de techniek en prestatie. ”

De kracht van yoga is dat iedereen het op zijn of haar niveau kan beoefenen. Dit gebeurt door het verkennen van de eigen grenzen, die te respecteren en tevens op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. Waar het ene kind energie kwijt moet is het voor het andere kind belangrijk energie te krijgen. Beiden worden hierin tijdens de kinderyogalessen gestimuleerd. Ze leren zichzelf beter kennen en in hun eigen kracht te komen.

” Kinderen leren zichzelf en anderen te accepteren zoals ze zijn.”

Mijn yogalessen zijn speels, creatief, eenvoudig maar zeer doeltreffend en vooral heel erg leuk! De kinderen worden aan de hand van een thema meegenomen op een yoga avontuur waarin de bekende yogahoudingen voorbij komen. In de lessen worden dynamische bewegingen afgewisseld met rustige meditaties en groeps- en ademspelletjes die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.
Spelenderwijs worden kinderen zich bewust van hun lijf, ontwikkelen meer focus en concentratie en leren makkelijker en sneller te ontspannen. Ook wordt de fantasie en creativiteit gestimuleerd.

” Kinderyoga is een manier voor kinderen om zichzelf te leren kennen. Als compleet geheel van lichaam, geest en ziel.”

Wanneer kinderen leren om van zichzelf te houden en zichzelf te zien voor wie ze zijn, het goede in anderen te zien, hun gedachten te kalmeren, aanwezig te zijn in het nu en zich bewust zijn van hun aangeboren kwaliteiten, bouwen ze veerkracht op.
Jonge kinderen verwerken hun emoties veelal door te huilen en woede-aanvallen te krijgen. Wanneer ze de juiste ademhalingtechnieken leren en de juiste handvatten krijgen om de mind te focussen, zullen ze deze technieken gebruiken in het dagelijks leven. En leren ze omgaan met iedere situatie.
De kinderen leren dat ontspanning niet alleen mag, maar wordt zelfs aangemoedigd. Ontspannen is niet gemakkelijk en leren ontspannen kost tijd. Yoga geeft ruimte aan de mind om te ontspannen en in het nu aanwezig te zijn.

" Wanneer kinderen zich bewust worden van wat ze denken, voelen en ervaren, en hiermee om leren gaan, groeien ze op tot zelfbewuste volwassenen die zich veilig voelen in zichzelf.
En daarmee in de wereld.”

Zondagochtend om 10:30 uur geef ik online yogales.
Wil je hierbij zijn? Stuur me dan een mail of berichtje!
Je krijgt van mij dan de link.
De kosten zijn op donatiebasis.
Na afloop stuur ik je een betaalverzoek.
Je kan dan zelf bepalen wat je het waard vond.

De yogalessen zijn voor kinderen in de leeftijd van 4 – 10 jaar.

Heb je interesse in kinderyoga op school of het KDV?
Op aanvraag verzorg ik ook workhops voor buitenschoolse opvang en scholen.
Dit kan een aanvulling zijn op het reeds bestaande aanbod.
Op scholen kan de kinderyoga dienen als vervanging van een gymles of als activiteit tijdens een projectweek.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met mij.

Praktijk Veldwerk
Koningin Julianalaan 6

7437 VB Bathmen

Contact
maarten@praktijkveldwerk.nl

06 83 20 74 95

mathilde@praktijkveldwerk.nl 
06 16 37 60 20

Informatie
KvK 85030805
Btw NL863479157B01
IBAN NL46 KNAB 0259 9032 05
Privacyverklaring
Disclaimer