Even voorstellen

Maarten, aangenaam!

Van nature sta ik graag in contact en in harmonie met alles en iedereen om me heen. Ik heb een hele fijne jeugd gehad, maar maakte wel een aantal heftige gebeurtenissen mee. Tijd om dat een plekje te geven was er echter niet want de maatschappij klopt al weer snel op de deur. “Ik moest me er maar overheen zetten” was de boodschap. Ik paste me aan en na de middelbareschool ging ik al snel werken. Na een aantal jaren had ik een goed betaalde baan bij de overheid te pakken.

“Ik draaide lekker mee in de maatschappij en iedereen was blij.”

Als ik niet aan het werk was dan ging ik met vrienden naar het café en festivals, ik keek tv en series, en ik consumeerde goed. Blowen en gamen waren mijn hobbys (dacht ik). Vijftien jaar lang leefde ik een leven vol verslavingen zonder te weten dat het verslavingen waren. Veel van deze activiteiten worden tenslotte niet als verslaving gezien.

Toen ik tweeëndertig jaar was kreeg ik last van o.a. rugpijn, rsi, gordelroos, migraines, huidproblemen, darmklachten, spierspasmes, hallucinaties, complot denken, angsten, suïcidale gedachtes en allerlei onverklaarbare ervaringen. Ik dacht dat er iets mis met me was. Na meerdere jaren chronische pijn, onderzoeken, behandelingen, therapieën en een operatie (die achteraf onnodig bleek) was de diagnose “we weten het niet”.

Huisarts: "Je zal ermee moeten leren leven”.

Mijn nieuwsgierigheid naar wat er met me aan de hand was nam het over en ik dacht bij mezelf  “als ik beter wil worden dan moet ik het anders doen dan dat ik tot nu toe doe”. Dat hield in, niet meer naar de huisarts, niet meer naar het ziekenhuis en niet meer zoeken naar oplossingen in het reguliere circuit. Al vrij snel na deze beslissing kwam ik in aanraking met het werk van (de Zwitserse psychiater en psycholoog) Carl Jung en ik besloot een drie jarige opleiding Jungiaanse psychologie te gaan doen. Er ging een wereld voor me open! Het werd een broodkruimelspoor vol cursussen, workshops en nieuwe ervaringen.

Hoe verder ik kwam in mijn zoektocht hoe meer puzzelstukjes op zijn plek begonnen te vallen. Voor het eerst zag ik dat ik verslaafd was. Niet alleen aan blowen, maar nog meer aan werken, spullen kopen en series/tv kijken. Ik zag voor het eerst dat ik onverwerkte trauma’s meedroeg en dat ik mezelf verloren was in het aanpassen naar verwachtingen van de maatschappij en mijn omgeving.

Ik begon met het doorleven van wat vast zat. Het was alsof de hele wereld veranderde. (Ik kan dat gevoel niet in woorden uitleggen maar Wow, wat was dat een verschuiving!!)

Zoals in verhalen, mythes en sprookjes vind je de schat
pas na het verslaan van het monster.
(het monster staat voor je grootste angst)

J. Campbell de Reis van de held.

Ik weet nu dat mijn lichamelijke en psychische klachten niet tegen mij waren, maar vóór mij. Het is mijn kompas van mijn geconditioneerde zelf (ego) naar mijn werkelijke zelf (het zelf). Dit inzicht was levens veranderend.

Mijn vriendin en ik besloten om onze banen op te zeggen, ons huis te verkopen en met onze twee kinderen een druk stadsleven in de randstad om te ruilen voor een rustig dorpsleven in het oosten van het land. Wij kiezen er voor om meer in contact te zijn met elkaar en de natuur. Het is mijn passie geworden om mijn inzichten te delen en om mensen te ondersteunen tijdens hun levensreis. Lichamelijke en/of emotionele klachten zijn er niet om je te pesten, het is je kompas! Het is je lichaam en geest die aangeven dat je iets doet wat niet bij je past!

“Totdat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en zul je het het lot noemen.”
(Carl Jung)

Wil jij meer invloed op je eigen leven, wil je geen last meer hebben van vage klachten of ben je gewoon nieuwsgierig wat er voor jou allemaal mogelijk is? laat het me weten en dan gaan we gauw op reis.

Opleiding en cursussen o.a.
Registeropleiding Psychodynamisch coach (NOBCO en CPION erkend)
Jungiaanse psychologie (3 jarige HBO beroeps opleiding)
Lijfkracht herstel
Systeem herstel
Quantum touch
Quantum allergy
Reiki 1 en 2
Workshop effectieve intuïtie
Werken met eigen ervaring ggz

Autodidact, kennis en ervaring o.a.
Yoga
Meditatie
NLP
Wet van aantrekkingskracht
Het werk van: Dr. Bruce Lipton, Dr Joe Dispenza, Gregg Braden,
Abraham Hicks, Eckhart Tolle, Byron Katie en vele andere.

Werken met mensen met verslaving en/of chronische pijn.

coach kindercoach energetisch therapeut deventer overijssel bathmen gelderland

Praktijk Veldwerk
Koningin Julianalaan 6

7437 VB Bathmen

Contact
maarten@praktijkveldwerk.nl

06 83 20 74 95

mathilde@praktijkveldwerk.nl 
06 16 37 60 20

Informatie
KvK 85030805
Btw NL863479157B01
IBAN NL46 KNAB 0259 9032 05
Privacyverklaring
Disclaimer